Informatie over Dijk Teruglegging van Lent

Lent is een woonplaats in de buurt van gemeente Nijmegen, en het behoort tevens tot deze gemeente. Het centrum van de stad wordt gescheiden door de rivier de Waal, één van de belangrijkste rivieren die door Nederland stroomt. In dit artikel geven wij meer informatie over de Dijkteruglegging van Lent.

Ruimte voor de Waal

Het project ‘ruimte van de Waal’ in 2015 gestart en staat in het teken van het verbinding van Lent en Nijmegen, op natuurlijke wijze. Het plan is om een rivierpark in de vorm van eiland aan te leggen. Op de website ruimtevoordewaal.nl wordt precies uitgelegd wat precies de plannen zijn, en daarnaast wordt u op deze website op de hoogte gehouden van de laatst ontwikkelingen. De website is een initiatief van de overheid om u als bewoner van Nederland inzicht te geven in het project.

Hoelang gaat het project duren?

Er wordt keihard gewerkt en het plan is dat de dijk teruglegging van Lent niet langer gaat duren dan een jaar. Nu weten wij inmiddels dat deze strakke planning in de praktijk vaak lastig te realiseren is. Daarom weten wij niet of het ook daadwerkelijk een jaar gaat duren. Het is goed mogelijk dat het project de dijk teruglegging van Lent langer gaat duren dan men gepland heeft. Dit zou voor de bewoners van zowel Lent als Nijmegen behoorlijk hinderlijk zijn, omdat er veel wegen afgesloten zullen zijn, waardoor men dus een langere reistijd heeft.

De huidige ontwikkelingen Dijk teruglegging van Lent

De plannen voor ‘Ruimte voor de Waal’ hingen al een tijdje in de lucht. Nu eindelijk worden de plannen werkelijkheid en is het project van start gegaan. Op het moment beperken de werkzaamheden zich tot voorbereidingen. Men is hard bezig om het bouwterrein af te sluiten, zodat men zo veilig mogelijk ter werk kan gaan. De bedoeling is dat de bewoners van Lent en Nijmegen zo min mogelijk belast gaan worden, maar hoe dit gaat uitpakken is natuurlijk nog de vraag. Tot die tijd kunt u het beste de website van ruimtevoordewaal raadplegen, deze website is namelijk altijd up-to-date als het om informatie gaat.